Kącik wiedzy

Tu znajdziecie Państwo trochę teorii dotyczącej mojej działalności oraz inne ciekawostki.

 

Mam nadzieję, że zaproponowana przeze mnie tematyka artykułów, każdemu z Was pozwoli znaleźć coś dla siebie. W tym miejscu zamieszczam opracowania własne, bądź inne ciekawe informacje, analizy i badania do których udało mi się dotrzeć.

 

Na chwilę obecną chciałam się z Państwem podzielić teorią z następujących dziedzin oraz innymi artykułami:

 

TEORIA:

 

- O systemie HACCP
- Audyty jakości
- Żywienie – zasady i normy

 

ARTYKUŁY:

 

- HACCP, Sanepid i paragrafy – opracowanie własne na podstawie przeglądu polskich i unijnych przepisów prawnych
- HACCP w Polsce 2008 – opracowanie własne na podstawie Sprawozdania opisowego w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku z 2008 Wojewódzkiej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej
- Analiza sektora spożywczego – opracowanie własne z wykorzystaniem danych Głównego Urzędu Statystycznego
- Pozostałe systemy jakości – opracowanie własne z wykorzystaniem fragmentów mojej własnej pracy magisterskiej
- Zatrucia pokarmowe – opracowanie własne z wykorzystaniem powszechnie dostępnych materiałów
- Co jedzą przedszkolaki – artykuł z www.onet.pl, Polska The Times Polska Gazeta Krakowska, autor Katarzyna Ponikowska
- Analiza żywienia dzieciModel żywienia dzieci i młodzieży na podstawie badań ankietowych przeprowadzonych w wybranych szkołach powiatu konińskiego, autorstwa Marii Haliny Michnickiej, Konin 2001
- Skutki nieprawidłowego żywienia – fragmenty artykułu, będącego dziełem wspólnej inicjatywy (Partnerstwo dla Zdrowia) trzech firm (Danone, Biedronka, Lubella) i instytucji naukowej (Instytut Matki i Dziecka), które podjęły współpracę, aby skutecznie przeciwdziałać problemowi nieprawidłowego żywienia dzieci w Polsce i jego dramatycznym skutkom zdrowotnym i społecznym
- Dieta Dukana – opracowanie własne z wykorzystaniem informacji zawartych w bestsellerowym dziele dr Pierre Dukan’a – twórcy diety oraz ogólnodostępnych źródeł internetowych