Poznajmy się

Nazywam się Alicja Dowiedczyk i jestem mgr inż. Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.

Od zawsze byłam silnie związana z gastronomią, sektorem spożywczym, higieną żywności i żywienia, systemami zarządzania jakością oraz produkcją spożywczą.

Nie rzucę słów na wiatr gdy powiem, że praca jest moją pasją. Już za studyjnych czasów odkładałam stypendium naukowe, by inwestować w siebie i w szkolenia dotyczące systemów jakości. Ciągle podnosiłam poziom swojej wiedzy, by to co robię – robić jak najlepiej. Będąc jeszcze na studiach wdrożyłam swój pierwszy system HACCP, w dużym zakładzie produkującym słodycze. Byłam niezwykle dumna, gdy system został poprawnie zaopiniowany przez Sanepid i zewnętrznych audytorów, co stało się dla mnie bodźcem do dalszych wdrożeń i zdobywania wiedzy praktycznej.

Łatwiej zrozumieć mi moich klientów i ich potrzeby, gdyż osobiście pracowałam w gastronomii, hotelarstwie i zakładzie produkcyjnym. Nie jestem więc tylko wyuczonym teoretykiem, ale znam „kuchnię od kuchni”, zdając sobie sprawę z wewnętrznych bolączek organizacyjnych.

W życiu każdego człowieka nadchodzi taki moment, kiedy nie błądzi już po omacku, tylko otwiera oczy i jest pewien w którym kierunku należy kroczyć dalej. Tak było w moim przypadku, gdy zdecydowałam, że przyszedł moment na realizację swoich pasji, od którego to momentu praca stała się dla mnie przyjemnością -  tak powstała firma ArsCogito.

Kierując się maksymą:

„Jeżeli robisz coś dobrze, zacznij robić to lepiej. Bądź odważny, bądź pierwszy, bądź inny, bądź sprawiedliwy.” (Anita Roddick)

zapraszam do współpracy.

 

Oto czym się zajmuję
Z moich usług skorzystali